Skatteregler firmagaver

SKATTEREGLER FOR GAVER TIL ANSATTE:

Er du i tvil om en gave er skattefri eller ikke, her får du svarene:

 

Regler for gaver i ansettelsesforhold

Så lenge verdien av gaven ikke overstiger kr 5000 per ansatt, per år, utløses ikke skatteplikt.  Merk at skattefrie gaver ikke kan være kontanter. Gavekort kan gis så lenge de ikke kan veksles inn i penger. Stor fleksibilitet: Gaven kan også være utstyr til hjemmekontoret, fri telefon og/eller internett og lignende.

 

Skattefrie firmagaver ifm. markeringer i bedriften

Det er i tillegg anledning til å gi gaver ved oppnådd tjenestetid i en bedrift, større jubileer, runde bursdager, bryllup og lignende anledninger.

Ansettelsestid: Ved ansettelse i bedriften i minst 20 år, og deretter hvert tiende år, kan det gis gave til en verdi inntil kr 8000.

Bedriftsjubileum: Dersom bedriften har bestått i 25 år, eller et antall år som er delelig med 25, kan det gis gave til en verdi inntil kr 4000.

Bryllup, pensjon, avslutning av arbeidsforhold og bursdager: Samme beløpsgrense, kr 4000, gjelder ved bryllup, dersom den ansatte går av med pensjon, slutter i bedriften etter minst 10 år, eller fødselsdag hvor den ansatte fyller 50, 60, 70, eller 80 år. Merk at den ikke gjelder ved 30 eller 40 år. Det betyr at for runde dager utover de som er nevnt, gjelder den alminnelige gavegrensen på kr 5000.

 

Gaver av «bagatellmessig verdi»

I følge skatteetaten vil oppmerksomhetsgaver av bagatellmessig verdi ikke anses som skattepliktig inntekt. Eksempler på det er generelt rimelige gaver, konfekt, eller en rimelig vinflaske. Slike gaver er skattefrie, selv om det samme år ved andre anledninger er gitt andre skattefrie gaver innenfor gjeldende beløpsgrenser.

Se også: NHO Skatteregler for gaver til ansatte 

 

Planlagt å gi julegaver til ansatte og kunder i 2023 ?

Vi i Profil Design Norge AS hjelper deg med mange gode gavetips!
Ta kontakt for mer info, eller ta en titt i våre >>julegave kataloger for 2023 :